Nieuwsbrief-Oktober
1e Nieuwsbrief Blaarkopwinkel.nl
03-10-2011 (12.00 uur)

Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de online versie.

Hallo Blaarkopliefhebbers,
Dit is de eerste nieuwsbrief van Blaarkopwinkel.nl. In deze maandelijkse nieuwsbrief houden wij u graag op de hoogte van onze bezigheden, laten wij u één van de Blaarkopboerderijen zien waar ons heerlijke vlees vandaan komt, prikkelen we graag de zintuigen met een mooi recept en laten we u weten wat de superaanbieding deze maand is.

Update
September is voorbij gevlogen en we zijn inmiddels al een maand open. En met succes! In de afgelopen maand hebben velen kennis gemaakt met onze Blaarkop producten en hebben we veel enthousiaste reacties van klanten mogen ontvangen.
Met veel plezier bemannen we onze kraam iedere vrijdag op de markt van Landsmeer (08.00 – 15.00 uur op het Marktplein). Tevens introduceren we de komende tijd onze vlees en zuivel producten ook op speciale markten in de regio. Zo zijn we op de volgende markten te vinden zijn:

  • Zondag 2 oktober           de Dappermarkt
  • Zondag 16 oktober         de pure markt aan de Zuidas van Amsterdam
  • Zondag 6 november       de pure markt op het Stadsplein in Amstelveen

Bovendien gaan we ons best doen om het over(h)eerlijke, duurzame Blaarkop vlees op de culinaire kaart te zetten zodat u ook buiten de deur steeds vaker van een heerlijk stukje vlees kunt genieten. We zullen deze maand dan ook verschillende restaurants benaderen om hen enthousiast te maken om hun gasten te verwennen met een mooi stukje Blaarkop vlees.
En het is nog even geduld hebben, maar over niet al te lange tijd zal u ons nog beter op de weg herkennen in onze nieuwe gekoelde bestelbus. De Blaarkopwinkel.nl bus staat nu nog bij de inbouwer van de koel- en vriesinstallatie en zal naar verwachting eind oktober gereed zijn.

Blaarkopboerderij van de maand!
Blaarkop Boerderij van StaaverenDe eerste Blaarkopboerderij van de maand moet natuurlijk wel een bijzondere zijn. Graag laten we u kennis maken met de boerderij van de familie van Staveren in Landsmeer omdat de familie ons in deze opstartperiode zo vriendelijk heeft geholpen met adviezen en meedenken om Blaarkopproducten onder de aandacht te brengen. Tevens mochten wij foto’s maken voor onze website en een krantenartikel. Kortom, wij kunnen ons geen betere eerste Blaarkopboerderij van de maand bedenken en bedanken bij deze van harte de familie van Staveren.
U kunt de boerderij bezoeken tussen 17.00 en 19.00 uur aan de Van Beekstraat 188 om verse blaarkopmelk te kopen!


Recept van de maand   Tournedos/Ossenhaas:
Benodigdheden: ossenhaas/tournedos/chateaubriand, (olijf)olie, blaarkop roomboter, zout en peper.
Haal de haas uit de verpakking en maak deze goed droog met keuken papier. Bestrooi de haas rondom naar smaak met zout en peper en druk even goed aan.
Verwarm de oven voor op 90-100°C
Doe een klein beetje (olijf)olie in een goed verhitte pan en bak daarin de haas rondom mooi bruin gedurende 5 à 8 minuten. Voeg op het laatst nog een klontje (blaarkop)boter toe.
Laat het vlees vervolgens nog 1 uur garen in de voorverwarmde oven.
Snij de haas in mooie plakjes en serveer. De haas kan ook prima later pas worden aangesneden. Pak deze dan in aluminiumfolie in en bak het vlees nog even kort in een beetje roomboter alvorens te serveren. 
Dit gerecht is heerlijk met een stroganoff-saus of bearnaisesaus, maar helemaal inspelend op de herfst, dachten wij aan een vers gemaakte romige paddenstoelensaus.

Voor de paddenstoelensaus: Doe een beetje boter of olie in de pan met wat verse fijn gesneden knoflook. Voeg daar gesneden paddenstoelen naar keuze aan toe (bijv. cantharellen, kastanjechampignons, oesterzwammen, shi take,). Bak deze kort en voeg wat thijm toe. Zet het vuur laag en voeg crème fraîche en een scheutje witte wijn toe. Hou het vuur laag en zorg dat het geheel zeker niet gaat koken. Tot slot nog wat zeezout en peper toevoegen. Voor de liefhebbers geeft een snufje cayennepeper de saus een heerlijke spicey touch.

Iedere eerste maandag van de maand verrassen wij u met een 24-uurs aanbieding!  Om onze eerste succesvolle maand met u te vieren, hebben we een prachtige aanbieding:

4x tournedos halen, 3 betalen!!

Zorg dat uw bestelling uiterlijk dinsdag 4 oktober om 12:00 uur ’s middags bij ons binnen is.

Klik op de Loeigoeie AANBIEDING! en bestel direct.

Loeigoeie Aanbieding
Onze eerste-maandag-van-de-maand aanbieding
Als de sirenes loeien, dan loeien onze koeien!


KLIK HIER! >>

Tot slot van deze eerste nieuwsbrief willen we graag nog met u delen dat Blaarkopwinkel.nl zonder de creativiteit, het meedenken, de ideeën, het enthousiasme en de inzet van veel lieve mensen in onze omgeving een mooie start heeft kunnen maken. In het bijzonder bedanken wij Ben-Remko Barkema en Alex de Kock voor hun geweldige inzet.      
Blaarkopliefhebbers, eet smakelijk en tot de volgende maand!

Voor vragen en suggesties kunt u ons altijd e-mailen: info@blaarkopwinkel.nl.
Like us Like op facebook en volg ons via twitter

Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de online versie.

FacebookTwitter