Nieuwsbrief-November
2e Nieuwsbrief Blaarkopwinkel.nl
07-11-2011 (12.00 uur)

Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de online versie.

Hallo Blaarkopliefhebbers,
Het is alweer tijd voor de tweede nieuwsbrief van Blaarkopwinkel.nl.
Ook in deze nieuwsbrief laten wij u graag weten wat ons zoal heeft bezig gehouden in de afgelopen maand, introduceren we één van de Blaarkopboerderijen waar ons heerlijke vlees of zuivel vandaan komt, verrassen we de smaakpapillen graag met een heerlijk recept en tot slot verwennen we u natuurlijk met onze superaanbieding.

Update
Pure markt WTCOktober was een prima maand. Wegens grote succes op de markt van Landsmeer op vrijdag, is de kraam van de Blaarkopwinkel inmiddels ook wekelijks te vinden op de dinsdag markt in het centrum van Purmerend van 08.00 tot 14.00! Ook in Purmerend worden onze producten goed ontvangen.

In de regiokrant Zondagochtendblad van Purmerend is inmiddels een artikel over Blaarkopwinkel.nl gepubliceerd! Op 16 oktober jl. hebben we ook met veel succes Blaarkopwinkel.nl gepromoot op de Pure markt in Amsterdam aan de Zuid-as. Een prachtige zonnige herfstdag die veel enthousiaste marktbezoekers trok en waar nog maar eens bleek hoe groot de behoefte is aan eerlijke en duurzame producten.

Ook binnen de horeca staan we niet stil. Verschillende restaurateurs toonden interesse om de over(h)eerlijke producten te gaan serveren. Wekelijks worden ongeveer 10 runderen geslacht, dus Blaarkopvlees blijft exclusief, en zal dat ook bij restaurants blijven. Deze maand zijn wij gestart met leveringen aan Restaurant Te Pas in Amsterdam.Restaurant te Pas werd in februari 2006 opgericht door de broertjes Evert & Hugo te Pas. Op de grens van de Leidse buurt en het Spiegelkwartier wisten ze de buurtbewoners voor zich te winnen door een eerlijk product voor een eerlijke prijs te serveren. Al snel volgde de rest. En nu staat Restaurant te Pas bekend om zijn ontspannen sfeer met attente bediening en een verrassende keuken. De basis is Frans maar er worden ook uitstapjes naar andere wereld keukens gedaan. Nagenoeg alle producten worden zelf gemaakt en er wordt zo veel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid en oorsprong van het product.

Restaurant te Pas is te vinden op de Lijnbaansgracht 274 in Amsterdam (020-7735990) www.restauranttepas.nl

Tevens zijn wij een samenwerking aangegaan met PannetjeGezond, een geweldig leuk initiatief uit Landsmeer. Het bedrijf bereidt verse gemaksmaaltijden, zoals lekkere stampotten en stoofpotten voor diegenen die simpelweg tijd tekort komen, maar toch van een eerlijke en gezonde maaltijd willen kunnen genieten. PannetjeGezond zal daarvoor ons vlees gaan gebruiken en gaat half november van start!
Wij zijn enthousiast over Restaurant Te Pas en het mooie initiatief van PannetjeGezond en zijn erg blij dat het Blaarkopvlees hiermee nog beter ‘op de kaart’ zal komen te staan.
En niet te vergeten! Vanaf half november zal u ons nog beter op de weg herkennen in onze nieuwe gekoelde bestelbus!

Blaarkopboerderij van de maand!
De Blaarkopboerderij van de maand is deze keer zuivelboerderij de Sophiahoeve van de familie Warmerdam in Warmond. Onze heerlijke ambachtelijke roomboter (licht gezouten en gezouten) en de kazen van blaarkopkoeienmelk komen van de Sophiahoeve. De boter is zeer exclusief te noemen; de familie levert aan exclusieve restaurants en maakt slechts  50 pakjes boter per dag, dus zijn wij bijzonder blij dat we bij Theo kunnen inkopen. Met recht de Blaarkopboerderij van de maand.

Recept van de maand  Magere runderlappen/Sucadelappen
Benodigdheden: Runderlappen/Sucadelappen
Bereidingstip: als de runderlappen uit de verpakking zijn gehaald, eerst op kamertemperatuur laten komen, daarna drogen met keukenpapier. Zout en peper naar smaak rondom erop strooien en even goed aandrukken. (Blaarkop)roomboter in een braadpan laten smelten tot het bruin kleurt en het schuim weg is, leg de runderlappen erin en bak ze aan beide zijden goed aan. Vervolgens giet u warm water in de braadpan tot de lappen goed onder water liggen. Dan toevoegen wat u wilt: gesneden uien, knoflook, jeneverbes, laurierblaadjes, balsamico-azijn (klein scheutje), kruidnagel maar ook bier of ontbijtkoek. Dit zeker drie uur laten pruttelen op laag vuur met de deksel op de pan. Af en toe kijken of er nog jus in de pan zit, zoniet warm water toevoegen. Eet smakelijk!

Onze-eerste-maandag-van-de-maand aanbieding
Als de sirenes loeien, dan loeien onze koeien!

Iedere eerste maandag van de maand verrassen wij u met een 24-uurs aanbieding!

Onze prachtige aanbieding deze maand is:
6 Magere runderlappen of sucadelappen voor slechts €12,00

Dat is dus 6 halen 4 betalen!!

Zorg dat uw bestelling uiterlijk dinsdag 8 november om 12:00 uur ’s middags bij ons binnen is.

Klik op de Loeigoeie AANBIEDING! en bestel direct.

Loeigoeie Aanbieding
Onze eerste-maandag-van-de-maand aanbieding
Als de sirenes loeien, dan loeien onze koeien!


KLIK HIER! >>

Bestel op tijd voor de feestdagen!
Blaarkopwinkel.nl levert exclusief rundvlees. De blaarkopboerderijen produceren duurzaam  en er wordt wekelijks slechts beperkt geslacht. Het lijkt misschien nog ver weg, maar de feestdagen staan zo weer voor de deur. Bespaar uzelf de moeite om op het laatste moment in lange rijen bij de winkels te staan en plaats nu alvast uw bestelling om ook tijdens de feestdagen te kunnen genieten van prachtig Blaarkop rundvlees. Zo bent u gegarandeerd dat u iets speciaals en (h)eerlijks serveert en geniet van kwaliteit.

Mocht u iets speciaals wensen voor de feestdagen of andere vragen of suggesties hebben,
mail ons gerust: info@blaarkopwinkel.nl.

Blaarkopliefhebbers, eet smakelijk en tot de volgende maand!

Like us Like op facebook en volg ons via twitter

Is deze nieuwsbrief niet goed te lezen? Klik hier voor de online versie.

FacebookTwitter